3 tips om je ICT veiligheid te verbeteren

Veiligheid is een onderwerp die we vaak bespreken. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een veilige ICT omgeving te hebben. Vandaag werd bekend dat de Verenigde Staten een netwerk van tachtig internet oplichters heeft aangeklaagd. Justitie verdenkt deze groep van het stelen van 46 miljoen euro. Dit zijn berichten die ons dagelijks, dan wel wekelijks bereiken. Het betreffende criminele netwerk richtte zich op zowel individuen als bedrijven. Dit geeft opnieuw aan dat we het beveiligen van onze digitale persoons- en bedrijfsgegevens heel serieus moeten nemen. Daarom geven we 3 gebruikerstips voor het beveiligen van je ICT omgeving.

  1. Wachtwoorden
    Gebruik wachtwoorden die relatief complex zijn en die minimaal 8 karakters hebben. Gebruik ook speciale tekens, zoals # of @. Dit versterkt je beveiliging.
  1. Tweeweg verificatie
    Een hele goede maatregel is de inzet van een tweeweg verificatie met bijvoorbeeld gezichtsherkenning of via een toegezonden code via je mobiele telefoon. Hier zijn verschillende apps voor die je kunt gebruiken. Authy of Google Authenticator zijn hier voorbeelden van die snel en gemakkelijk werken.
  1. Let op bijlagen
    Iedereen krijgt mailtjes met bijlagen. Op het moment dat je een e-mail krijgt die je niet 100% vertrouwt, is het belangrijk om de bijlage niet te openen. Laat er altijd een specialist naar kijken voordat je enige actie onderneemt. Je denkt namelijk vaak dat je een onschuldig document downloadt, maar in werkelijkheid kan het geavanceerde software zijn die je ICT omgeving blokkeert. 

Naast bovenstaande tips die je zelf kunt toepassen, zijn er veel maatregelen die wij als beveiligingsdeskundigen voor je onderneming kunnen doorvoeren. Wil je meer weten over hoe jij je ICT omgeving kunt beveiligen? Neem dan contact op Amerion via tel: 053 – 2100 200 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo