Wat is veiliger, werken op een server of werken in de Cloud?
 Veel bedrijven die wij spreken vragen zich af wat veiliger is, een fysieke server op kantoor of werken in de Cloud. Onze contactpersonen denken vaak dat werken in de Cloud minder veilig omdat ze het idee hebben dat gegevens online worden opgeslagen. Toch maakt Managed Hosting (oftewel Cloud diensten) een enorme groei door. Uit onderzoek van Microsoft blijkt zelfs dat over 5 tot 7 jaar meer dan 90% van de MKB bedrijven in de Cloud werken. Is dit een goede ontwikkeling?

Ik heb mijn server liever lokaal bij mij op kantoor
Dit kan inderdaad een keuze zijn. Maar wees bewust dat een fysieke server ook fysieke toegang tot je bedrijfsgegevens betekent. Iedere medewerker kan bij je server komen. Helaas hebben wij meegemaakt dat software op de server wordt geïnstalleerd om je bedrijfsgegevens te kopiëren. Je weet niet wat er met je data gebeurt. Of het nu gaat om e-mail boxen, persoonsgegevens, financiële gegevens of personeelsdossiers, je bent de grip over je bedrijfsgegevens kwijt zonder dat je het in de gaten hebt. Daarbij komt dat je je server moet onderhouden. Je moet zorgen voor tijdige back-ups en firewalls die altijd up-to-date zijn. Je blijft investeren in hardware aangezien je iedere 5 tot 7 jaar je serverpark moet vervangen.

Als ik in de Cloud werk, sla ik mijn gegevens online op. Mensen kunnen dus bij mijn data?
Dit is absoluut niet het geval. Jouw bedrijfsgegevens worden opgeslagen in zeer goed beveiligde datacentrum zoals dat van Microsoft. In de laatste twee jaar heeft Microsoft miljoenen euro’s geïnvesteerd in de beveiliging van haar Cloud servers. Een Cloud omgeving is veiliger dan een fysieke server aangezien een Cloud omgeving dagelijks danwel wekelijks een beveiliging update krijgt. Microsoft staat inmiddels maandelijks in de top drie van best beveiligde werkomgevingen ter wereld. Hier kun je niet tegenaan met je lokale server. Op het moment dat Microsoft query’s signaleert worden er direct beveiliging updates verzonden naar alle data centers en jouw Cloud omgeving. Microsoft heeft zo ontzettend veel kennis om jouw data veilig te houden. Dit is onze corebusiness. Ze staan continue onder toezicht van externe audits. Naast de beveiliging die Microsoft biedt voor jouw werkomgeving, zorgt Amerion IT ook voor een werkomgeving die AVG proof is. Dit doen wij onder andere door de inrichting van gebruikersgroepen met toegangsniveaus.

Heb ik nog grip op mijn data als ik in de Cloud werk?
Je hebt volledige grip op je eigen data. Dat is het allermooiste van een Cloud oplossing. Je huurt als het ware online server ruimte. Hiervoor betaal je een vast bedrag per medewerker per maand. Je Cloud oplossing werkt redundant, oftewel op meerdere plaatsen tegelijk, en het blijft jouw eigendom. Ook kun je specifiek een regio of land kiezen waar jouw data opgeslagen moet worden. Kies je bijvoorbeeld voor Nederland, of voor Europa dan richten we dit voor je in. De licentie die je koopt garandeert dat je altijd up-to-date bent. Je hebt altijd een back-up van je gegevens en je Windows besturingssysteem of office pakket heeft altijd de allerlaatste versie. Het grote voordeel hiervan is de veiligheid. De licenties die je afneemt zijn maandelijks opzegbaar. Dit betekent dat je gemakkelijk op en af kunt schalen. Je ICT kosten bewegen mee met je organisatie en zorgt ervoor dat je flexibel bent.

Ben je nieuwsgierig wat voor jou een passende oplossing is? Neem dan contact met ons op!

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo