Verschil tussen een server en een Cloud oplossing. 

Steeds vaker krijgen wij de vraag wat het grootste verschil is tussen een ICT omgeving dat draait op een lokale server en een ICT omgeving dat draait in de Cloud. Beide oplossingen hebben voordelen maar er is een groot verschil, namelijk je flexibiliteit.

Op het moment dat je ervoor kiest om een lokale server te draaien voor je werkomgeving, geeft dit vaak een goed gevoel. Je hebt je data opgeslagen bij jou op kantoor en je ziet de server fysiek staan. Echter gaat dit gepaard met een forse investering. Je moet namelijk hardware aanschaffen, je moet de benodigde beveiliging inregelen en je moet zorgen voor voldoende back-ups. De server die je aanschaft heeft altijd een maximum capaciteit. Op het moment dat je de limiet hebt bereikt, moet je opnieuw een grote investering doen om ervoor te zorgen dat je voldoende capaciteit tot je beschikking hebt.

Amerion IT ziet grote voordelen in het inrichten van een Cloud oplossing. Voor de inrichting van een ICT omgeving dat draait in de Cloud hebben wij verschillende mogelijkheden maar we werken voornamelijk met Microsoft servers. Een Cloud oplossing zorgt ervoor dat je altijd, overal én met ieder apparaat toegang hebt tot je veilige werkomgeving. Als organisatie doe je geen grote investering in hardware en je koopt een licentie per gebruiker/medewerker. Dit betekent dat je ICT kosten meebewegen met je organisatie. In deze licentie zitten je benodigde back-ups, je beveiliging en je hebt een ICT omgeving die altijd up-to-date is. Je doet eenmalig een investering om je data naar de Cloud te migreren maar je hoeft geen grootschalige investeringen meer te doen over bv. 5 tot 7 jaar zoals bij een lokale server oplossing. Wil je weten wat een Cloud oplossing voor jou betekent? Lees er meer over op onze pagina over Cloud oplossingen, of neem direct contact op met Amerion IT via tel: 053 – 2100 200 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo