Medische gegevens van duizenden Nederlanders onbeveiligd.

Woensdag 18 september kwam de NOS (nos.nl) met het bericht dat medische gegevens van duizenden Nederlanders op onbeveiligde servers heeft gestaan. Na onderzoek van een ICT-specialist meld het journalistieke platform Pointer van KRO-NCRV dat er niet eens een wachtwoord ingevuld hoefde te worden om bij patiënt gegevens te komen. In Nederland wordt er gebruik gemaakt van honderden onbeveiligde servers. Wat het extra pijnlijk maakte is dat er informatie te vinden was van zo’n 25.000 Nederlanders met informatie over o.a. medische scan en radiologie. De hackers hadden zelfs de mogelijkheid om gegevens aan te passen! 

De digitale veiligheid van servers of andere opslag mogelijkheden mag niet onderschat worden. Als organisatie heb je te maken met patiënten gegevens die 100% veilig moeten zijn. Daarbij komt dat je aan strenge Europese AVG wetgeving moet voldoen.

Meld je aan!
Wil je laten toetsen of je ICT omgeving veilig is en voldoet aan de AVG wetgeving? Maak een afspraak voor de gratis Data Protection Impact Assessment (DPIA). Met dit assessment brengen we de risico’s van gegevensverwerking voor je in kaart. Neem contact op met Amerion IT via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 053 – 2100 211.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo