Overheid wil ingrijpen bij slecht beveiligde bedrijven.

Minister Grapperhaus van “Justitie en Veiligheid” wil in kunnen grijpen bij bedrijven die hun digitale beveiliging niet op orde hebben. Dit heeft hij tijdens een interview, dat op dinsdag 1 oktober jl. in het financieel dagblad (FD) is gepubliceerd, aangegeven. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat veel Nederlandse kwetsbaar zijn voor hackers.

Op dit moment heeft Minister Grapperhaus alleen de mogelijkheid om advies te geven aan bedrijven die de beveiliging niet op orde hebben. Hier wil de minister verandering in brengen. Hij wil graag de middelen hebben om in te grijpen bij bedrijven waar de beveiliging te wensen overlaat. Het uitdelen van boetes vindt hij niet voldoende, het gaat erom dat er ingegrepen kan worden. Daarnaast geeft Minister Grapperhaus aan dat hij niet begrijpt waarom er nog steeds bedrijven zijn die de beveiliging niet op orde hebben, ook al kost dit geld en tijd. "Als dat je excuus is om de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen niet te nemen, ben je echt een ongelooflijke oliebol. Als je niet zonder problemen kunt updaten, dan heb je iets in je bedrijfsvoering niet op orde" aldus de Minister. (bron: nos.nl)

Hulp nodig?
Wil je laten toetsen of je ICT-omgeving voldoet aan de veiligheid eisen? Maak een afspraak voor een gratis Data Protection Impact Assessment (DPIA). Met dit assessment brengen we de risico’s van gegevensverwerking voor je in kaart. Neem contact op met Amerion IT via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 053 – 2100 200.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo