Medische gegevens opslaan buiten de EU is niet wenselijk. 
Op verzoek van Minister Bruins (Medische Zorg) is er onderzoek gedaan naar het opslaan van medische gegevens bij Cloud providers. Hieruit blijkt dat het vastleggen van je medische data buiten de EU niet wenselijk is. De opslag van medische gegevens van Nederlandse patiënten buiten de EU zorgt ervoor dat de AVG wetgeving niet effectief af te dwingen valt. De AVG wetgeving is alleen van toepassing binnen de EU. Het naleven van de AVG wetgeving moet aantoonbaar gemaakt zijn. Met name voor medische gegevens gelden er extra strenge wettelijke eisen. Op het moment dat aantoonbaar gemaakt is dat de AVG wetgeving wordt nageleefd, wordt een hoog niveau van veiligheid gerealiseerd. De AVG wetgeving geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van klanten, personen en personeel. Naast de NAW-gegevens vallen ook gegevens gekoppeld aan IP-adressen en cookies onder de AVG wetgeving. Ook als je niet weet wie er schuilgaat achter deze gegevens, moet je ze als privacygevoelig behandelen. De AVG dwingt ondernemers tot meer actie en maatregelen. De nadruk van de AVG wetgeving ligt op het aantonen dat je je aan de wet houdt.

Risico tot inzage Amerikanen
De AVG maakt in de wetgeving heel duidelijk dat het voor Cloud providers verboden is om data te verstrekken aan de autoriteiten van een land buiten de EU, tenzij de betreffende lidstaat internationaal afspraken heeft gemaakt met het betreffende land buiten de EU. O.a. Microsoft geeft ook aan dat ze zich zeer terughoudend opstellen tegenover dergelijke verzoeken. Daarbij komt dat de afnemer verantwoordelijk is voor het afstaan van gegevens.

Ben jij AVG proof?
Wil jij in 6 stappen voldoen aan de AVG wetgeving? KLIK DAN HIER om onze blog te leven. Wil je laten toetsen of je ICT omgeving voldoet aan de AVG wetgeving? Maak een afspraak voor de gratis Data Protection Impact Assessment (DPIA). Met dit assessment brengen we de risico’s van gegevensverwerking voor je in kaart. Neem contact op met Amerion IT via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel: 053 – 2100 200.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2022

onderdeel van amerion it is:

Amerion IT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo