Gegevens uitwisseling moet makkelijker!
Er start wederom een nieuwe subsidie regeling. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) biedt subsidie om de digitale gegevensuitwisseling in de zorg te verbeteren. Het ministerie stelt 90 miljoen beschikbaar. Zorgorganisaties die hier gebruik van willen maken kunnen zich aanmelden bij het programmabureau inzicht voor een intakegesprek.

VWS schrijft in een persbericht dat de regeling moet zorgen dat zorgverleners meer tijd overhouden voor directe zorg aan hun cliënten en meer regie hebben op het zorgproces voor cliënten en mantelzorgers.
'Veel zorgverleners ervaren een hoge werkdruk door overbodige regels of ingewikkelde uitwisseling van gegevens. Een (transfer)verpleegkundige bijvoorbeeld die voor één oudere patiënt meerdere malen gegevens moet overtypen om hem of haar van ziekenhuis naar wijkverpleging over te dragen. Een wijkverpleegkundige die niet op de hoogte is van de opname in het ziekenhuis waardoor deze onnodig voor een dichte deur staat. Of de patiënt die na een heupoperatie keer op keer zijn verhaal moet doen aan verschillende zorgverleners. Met goede digitale gegevensuitwisseling is dit te verbeteren', aldus het persbericht.

Wil jij effectiever gaan werken en heb je daar hulp bij nodig? Neem contact op met Amerion IT via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel: 053 – 2100 200.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2022

onderdeel van amerion it is:

Amerion IT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo