Aantal cyber aanvallen gericht op het MKB is wéér gestegen!
Je bestanden worden pas vrijgegeven als je hebt betaald. Om dit te realiseren gebruiken Hackers “gijzelsoftware” of ransomware. Voor Nederlandse bedrijven in het MKB is dit een steeds groter wordend probleem, dit constateren o.a. verzekeraars, de branche-organisatie MKB Nederland en verschillende beveiligingsonderzoekers. Deze software zorgt ervoor dat ondernemers niet meer bij hun gegevens kunnen. Denk hierbij aan je klantgegevens en je administratie. Het komt regelmatig voor dat ondernemers honderd duizenden euro’s moeten betalen om weer bij de gegevens te kunnen.

Verzekeraar Hiscox geeft aan dat er in 2019 al 15% meer zaken zijn dan in 2018 terwijl het jaar nog niet voorbij is. Onderzoekers geven daarnaast ook aan dat criminelen steeds gerichter te werk gaan. In het verleden werden er duizenden mailtjes verstuurd in de hoop dat een deel van de ontvangers het zou openen. Inbraken zijn nu veel gerichter. Er wordt ingebroken in het bedrijfsnetwerk om zoveel mogelijk schade aan te richten en bestanden te gijzelen. Ook worden er betalingsopdrachten vanuit de CEO en CFO verstuurd zodat er geldt overgemaakt wordt. Het komt zelfs voor dat bedrijven failliet gaan omdat de problemen té groot zijn. Het is bekend dat er bedrijven zijn die tussen de 4 en 6 miljoen euro hebben betaald om de bedrijfsgegevens terug te krijgen. Politie en jusitie begrijpen de problematiek waar bedrijven mee te maken hebben. Beide instanties waarschuwen dat door het betalen aan criminelen, de criminaliteit in stand wordt gehouden maar begrijpt ook dat er soms geen alternatief is.

Zorg ervoor dat je veilig bent!
In Nederland worden 55.000 apparaten per jaar aangevallen. 43% van de cyber aanvallen is gericht op het MKB. Amerion zorgt ervoor dat je werkomgeving beheerd en beveiligd is. Dit heeft geresulteerd in 0% data verlies sinds ons bestaan in 2010. Wil jij gebruik maken van onze gratis security check? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel: 053 – 2100 200.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2022

onderdeel van amerion it is:

Amerion IT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo