4 tips in wat je zelf kunt doen om je bedrijf te beschermen tegen cyber aanvallen! De meest voorkomende manier waarop hackers toegang krijgen tot jouw bedrijfsdata is via de e-mail. Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat bedrijven die actief zijn in het MKB bijzonder kwetsbaar zijn. Het aantal cyberaanvallen op bedrijven met 250 of minder medewerkers zijn in de eerste zes maanden van vorig jaar verdubbeld! Bedrijven betalen tienduizenden euro’s om bedrijfsdata terug te krijgen. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je bedrijf beschermd is. Aangezien de beveiliging van een bedrijf zo sterk is als de zwakste schakel, is het belangrijk om je medewerkers te betrekken bij behoud van een veilige werkomgeving. Daarom geven we je 4 tips over wat je zelf kunt doen om je bedrijf veilig te houden!

1. Train je medewerkers
Werknemers spelen een cruciale rol in het beschermen van je bedrijfsgegevens door de handelingen die zij uitvoeren bij o.a. e-mail. Train je medewerkers in wat ze wel en niet moeten doen en welke soorten e-mails ze moeten mijden. Medewerkers moeten bewust worden van welke bedreigingen ze aanlopen als het gaat om e-mail. Denk hierbij aan hoe om te gaan met koppelingen en bijlagen van onbekende personen, beantwoording van e-mail met wachtwoord wijzigingen en persoonlijke gegevens, het up-to-date houden van je besturingsprogramma en verifieer betaal opdrachten die je krijg van je collega.

2. Gebruik wachtwoorden op elke apparaat
Medewerkers hebben steeds meer apparaten waar bedrijfsdata op wordt geslagen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een mobiele telefoon waar je zakelijke e-mail opgeslagen is, een laptop voor onderweg of een iPad. Zorg ervoor dat je in je bedrijfspolicy medewerkers verplicht stelt het betreffende apparaat te beveiligen met een wachtwoord. Zo maak je het hackers moeilijker om bijvoorbeeld je apparaat te ontgrendelen via een gedeeld wifi netwerk. 

3. Gebruik veilige wachtwoorden
Alle medewerkers zouden hun eigen wachtwoord moeten hebben voor hun zakelijke computer en e-mailsysteem. Deze wachtwoorden moeten elke drie maanden worden vernieuwd. Wij zijn voorstander om een tweeweg verificatie in te bouwen. Het sterkste wachtwoord bestaat uit ten minste 12 tekens en een combinatie van cijfers, symbolen, kleine en hoofdletters. Wachtwoorden moet niet voor de hand liggen (verjaardagen, namen van kinderen, enz.) maar wel zijn te onthouden. De meest voorkomende wachtwoorden zijn: “wachtwoord” en “123456”. Zorg er ook voor dat je niet je wachtwoord meerdere keren gebruikt voor verschillende accounts. 

4. Policy internet gebruik
Zorg ervoor dat je een policy hebt voor internet gebruik zodat er op je zakelijke netwerk op een veilige manier wordt omgegaan met het gebruik van internet. Denk hierbij aan het vermijden van bepaalde websites. Verbied je medewerkers om ongevraagd allerlei softwareprogramma’s te downloaden en wees kritisch op gratis applicaties. Er moet altijd ergens geld verdiend worden. Er zijn inmiddels hele mooie besturingssystemen waar je een policy in één keer kunt doorvoeren voor je hele organisatie.

Ben jij veilig?
Wil je meer weten over hoe je jouw organisatie kunt beveiligen? Neem dan contact met op met Amerion en bespreek de mogelijkheden. Wij zijn bereikbaar via e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel: 053 – 2100 200.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2022

onderdeel van amerion it is:

Amerion IT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo