Op veel locaties waar wij komen, is de wifi-verbinding niet naar wens. Dit is een veel voorkomende ergernis van medewerkers. De wifi valt vaak weg en er zijn onvoldoende wifi access points geïnstalleerd om al het data verkeer van laptops en telefoons te verwerken.  

Voordat je een wifi netwerk gaat configureren en installeren, is het belangrijk dat gehele locatie wordt doorgemeten. Door de inzet van deze analyse, weet je direct welke hardware je nodig hebt. Ook weet je hoeveel wifi access points je moet installeren en welke switch je nodig hebt. Voor de veiligheid raden we je aan om een gescheiden wifi-oplossing te implementeren voor intern netwerkverkeer en gasten. Zo zorg je ervoor dat een gast nooit actief is binnen jouw netwerkomgeving. Dit kun je doen door verschillende VLANS in te richten of, beter nog, fysiek gescheiden netwerken.

Het is aan te raden dat je hardware gebruikt waar users tegelijkertijd kunnen communiceren met de wifi access points. Hiermee worden onnodige wachtrijen voorkomen en dit komt de snelheid van je netwerk ten goede. Voor de beste prestaties van het Wifi-bereik is het advies de wifi access points aan het plafond te bevestigen. Stroomvoorziening is over het algemeen niet nodig, dit kan door een PoE switch worden voorzien.

Wij verzorgen veel metingen met professionele apparatuur, met vervolgens een complete implementatie. Tevens is het mogelijk om de WiFi netwerken door ons te laten beheren via de Cloud. Hiermee monitoren wij wat er gebeurt en kunnen we langzame/drukke verbindingen voorkomen door tijdig aanpassingen te doen in het netwerk. Kortom, met Amerion IT heb je een werkend Wifi netwerk, gegarandeerd. Voor meer informatie, neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 053-2100200.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo