Cloud Computing

  • Het nieuwe werken
  • Het nieuwe werken
  • Het nieuwe werken
  • Het nieuwe werken
  • Het nieuwe werken
  • Het nieuwe werken

Cloud Computing is een model waarbij ICT als dienst wordt afgenomen via het internet. Dit kan gaan om software (applicaties), servercapaciteit, opslagcapaciteit, of iedere een andere vorm van ICT. Het enige benodigde is een internetverbinding om overal veilig en snel gebruik te kunnen maken van deze ICT diensten, zonder de lasten van aanschaf, bezit, en onderhoud. Dit biedt een groot aantal voordelen, waaronder:

Vinkje VEILIG EN ALTIJD UP-TO-DATE

Weergave van veiligheid De publieke cloud omgevingen worden beheerd door grote ondernemingen als Google, Microsoft en Amazon. Zij lopen voorop in IT beveiliging en hebben de Cloud omgevingen voorzien van de beste beveiliging die beschikbaar is. Daarnaast worden de Cloud omgevingen realtime up-to-date gehouden zodat de eindgebruiker altijd direct gebruik kan maken van de nieuwste functies, innovaties en beveiligingsupdates.

Vinkje MAKKELIJK EN EFFICIËNT SAMENWERKEN

Met alle collega's goed samenwerken Werken in de Cloud bevordert het samenwerken met collega's, leveranciers, en klanten. Het is mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan projecten of documenten te werken, onafhankelijk van de locatie van die personen. Communicatiesoftware maakt het mogelijk om elkaar berichten te sturen, te bellen, vergaderen, presenteren, etc.

Vinkje MEEST DUURZAME VORM VAN ICT

Duurzaam ondernemen Cloud Computing is de meest duurzame vorm van ICT. Doordat er efficiënt met servercapaciteit wordt omgegaan en de datacenters duurzaam zijn ingericht, wordt de CO2 uitstoot geminimaliseerd.

Vinkje KOSTENSPARING

Besparingsafbeelding Met Cloud Computing wordt bespaard op de ICT kosten doordat hard- en software niet aangeschaft en onderhouden worden. Er wordt enkel betaald voor het gebruik van de Cloud diensten, waarbij de Cloud provider zorg draagt voor de aanschaf en het onderhoud van de Cloud diensten. Aanschaf en onderhoud zijn doorgaans de grootste IT kostenposten binnen de onderneming, waardoor de besparing met Cloud Computing erg groot kan zijn.

Vinkje FLEXIBILITEIT EN SCHAALBAARHEID

Schaalbaar en flexibel Cloud oplossingen zijn flexibel en schaalbaar. Indien er meer of minder behoefte is aan ICT capaciteit (bijvoorbeeld in seizoensgebonden branches of bij het groeien/krimpen van de onderneming), kan er met Cloud Computing direct gereageerd worden, zonder additionele kosten of investeringen.

Vinkje ALTIJD EN OVERAL TOEGANG

Altijd en overal toegang tot de Cloud Ieder apparaat (PC, Mac, laptop, tablet, smartphone) dat verbonden is met het internet heeft toegang tot de Cloud, onafhankelijk van tijd en locatie. De downtime is beperkt tot een minimum met een gegarandeerde uptime van 99,9%.

Video - Uitleg - Wat is Cloud Computing?

Er zijn verschillende vormen van Cloud Computing. Het is niet noodzakelijk om de gehele ICT omgeving te migreren naar de Cloud. Een Hybride Cloud omgeving kan verschillende vormen met elkaar combineren. Hiermee is er voor elk onderdeel de keuze om het onder te brengen in de Public Cloud, de Private Cloud, of volledig in eigen beheer te houden op locatie (On-Premise). In iedere situatie zorgen wij voor een naadloze integratie tussen de verschillende onderdelen.

Wij zijn Cloud partner van grote Cloud providers als Microsoft, Google en Amazon. Daarnaast bieden wij Private Cloud oplossingen die worden gehost vanuit datacenters in Enschede en Hengelo. Hierdoor blijven de applicaties en data in Nederland, en vallen onder de Nederlandse wet. De twee verschillende locaties zorgen voor een goede redundantie zodat de applicaties en gegevens altijd bereikbaar en veilig zijn. Daarnaast integreren wij diensten van derden met onze Cloud oplossingen. Voor meer informatie over de verschillende Cloud producten en diensten die wij aanbieden, bekijk de pagina's over Microsoft Office 365, Google Apps for Work, Windows Azure, Amazon AWS en Hybride Cloud oplossingen. Wij zijn volledig onafhankelijk en implementeren in iedere situatie de meeste geschikte ICT oplossing.

Klik hier voor een vrijblijvend gesprek met één van onze Cloud Computing specialisten