Wat Google aankondigt op de I/O 2015 conferentie

op .

Google IOOp Google's jaarlijkse I/O-developersconferentie staat weer veel nieuws op het programma. Dit zijn de belangrijkste thema's die vanaf donderdag de revu passeren:

Cookie

Google besteedt tijdens I/O 2015 veel aandacht aan de nieuwste versie van  het Android-besturingssysteem. De codenaam is nu nog Android M. In de wandelgangen wordt echter ook al de naam Macademia Nut Cookie gehoord. In de nieuwe Android is veel aandacht voor spraakbesturing, zoals blijkt uit een van de sessies tijdens de conferentie. Volgens de geruchten krijgt biometrische identificatie zoals vingerafdrukscanners een belangrijke plek in 'M'.

Wear

Ook ondergaat Android Wear een belangrijke vernieuwingsslag. In al het mediageweld rond Apple dreigt Android Wear wat in de vergetelheid te belanden. Een van de aanpassingen waarover wordt gesproken, is dat iPhone-gebruikers contact kunnen maken met Android Wear-bestuurde gadgets.

IoT

Google introduceert naar verwachting ook Brillo, een nieuw besturingssysteem dat bedoeld is voor Internet of Things (IoT)-apparatuur. Het zou kunnen zijn dat Google er voor kiest Brillo te integreren in de Android-familie.

Naar verwachting komt Google ook met uitleg aan app- en webontwerpers over een nieuwe versie van Material Design die zijn beslag krijgt in Android M.

Pay

Ontwikkelaars krijgen verder toegang tot een API voor een betaalmethode, Android Pay. Google kondigde de komst van deze faciliteit al aan op het Mobile World Congress in februari. Daarnaast komt er ook een API voor Google Now waarbij ontwikkelaars in apps gebruik kunnen maken van de technologie van de slimme digitale assistente. Ook deze API werd eerder aangekondigd op de SXSW-conferentie.

Work

Android M krijgt daarnaast een verdere integratie van Android for Work, het programma dat zakelijke gebruikers van het Android-platform onder meer aanvullende beveiliging, uitgebreider beheervoorzieningen moet bieden.

Photo

Google gaat naar verwachting verder in op Google Photos, een nieuwe foto-album service los van Google+. Android Police wist gisteren al screenshots te tonen van de nieuwe dienstverlening.Bron: www.automatiseringgids.nl