Meer opvallende nieuwigheden van Google

op .

GoogleOp zijn ontwikkelaarsconferentie stelde Google behalve Android M ook deze belangrijke nieuwigheden voor.

Gemeld werd al dat Google met Android M een nieuw besturingssysteem aangekondigd heeft, dat onder meer uitgerust is met de mobiele betaaloplossing Android Pay en gebruikers meer zeggenschap geeft over de data die apps mogen gebruiken. Maar de zoekgigant deed nog meer onthullingen tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie. Waar onder deze:

Update Android Wear

Android Wear (het OS van Google voor wearables) kreeg een opfrisbeurt: meer apps (van onder meer Uber en Foursquare) die voortdurend actief zijn maar die ook in een batterijbesparende zwartwitte slaapmodus kunnen vallen, besturing via polsbewegingen, de mogelijkheid om je smartwatch met wifi in plaats van bluetooth te verbinden, een functie voor het tekenen van emoji's...

Chrome en Google Maps-functies offline

Google wil zijn producten beter doen werken in werelddelen met zwakke internetverbindingen. De zoekgigant maakt het in sommige landen al mogelijk YouTube-filmpjes te bewaren voor offlinegebruik, en straks wordt het ook mogelijk webpagina's in Chrome te saven en komen heel wat Google Maps-functies (reviews, 'turn-by-turn' navigatie, zoekopdrachten via autocomplete...) offline beschikbaar.

Google Now on Tap

Met Google Now on Tap breidt Google zijn slimme assistent flink uit. Die wordt bruikbaar bij meerdere toepassingen op uw toestel: in apps, in de mailbox of in de browser. Stuurt iemand u bijvoorbeeld een e-mail om naar de cinema te gaan, dan kan Google Now u meteen informatie geven over de film; YouTube-trailers, recensies enzovoort.

Google Cardboard op iPhone

Googles VR-gadget Cardboard kan nu overweg met meerdere en grotere smartphones (tot zes inch). Daar hoort ook de iPhone bij; er bevindt zich nu een Cardboard-app in de App Store van Apple. Met Expeditions kondigde Google voorts een educatieve VR-tool voor studenten aan.

Brillo en Weave voor slimmer huis

Brillo is de codenaam van Googles (uitgeklede) besturingssysteem voor het internet der dingen, Weave is een communicatiesysteem dat slimme huishoudapparaten met elkaar laat praten. Google hoopt dat gebruikers beide toepassingen installeren op hun deursloten, verlichting en thermostaten.

Chrome in alle apps

De zoekgigant heeft met Chrome Custom Tabs een soort in-app Chrome-browser voorgesteld, waarmee ontwikkelaars speciale tabbladen kunnen ontwerpen voor binnenin apps. Deze toepassing moet het laden van pagina's sneller doen verlopen en houdt ook uw logingegevens bij.

Ondersteuning USB C

Android M zal USB-aansluitingen van het C-type ondersteunen. USB-C is kleiner en sneller dan de huidige USB en heeft een omkeerbare stekker. De nieuwe standaard voorziet ook stroom in twee richtingen - je kan er je smartphone met je tablet mee opladen en omgekeerd.Bron: www.automatiseringgids.nl