Gratis upgrade Windows 10 scheelt 119 dollar

op .

Windows 10Wie interesse heeft in een overstap naar Windows 10 doet er goed aan Microsofts upgrade-aanbod te accepteren, blijkt uit de opgave van de prijzen die Microsoft gaat rekenen voor Windows 10.

Op een vraag van Neowin liet Microsoft weten dat Windows 10 Home in de losse verkoop 119 dollar gaat kosten, en Windows 10 Pro 199 dollar. Een upgrade van Windows 10 Home naar Windows10 Pro kost 99 dollar.

Zoals eerder al bekend werd gemaakt, kunnen klanten die al Windows 7 of Windows 8 op hun machine hebben draaien, het eerste jaar na introductie gratis overstappen. Dat betekent dat men die beslissing voor 29 juli 2016 ten uitvoer moet brengen.

Niet alle Windows 7-pc's geschikt

In principe zullen alle pc's die Windows 7 of hoger kunnen draaien, ook Windows 10 aankunnen. Voorwaarde is wel dat de processor overweg kan met PAE, NX en SSE2. PAE maakt het mogelijk met een 32-bit processor meer dan 4 gigabyte fysiek geheugen te adresseren. NX helpt de pc te verdedigen tegen kwaadaardige software, en werkt alleen als PAE aanwezig is. En SSE2 is een instructieset die aan populariteit wint bij ontwikkelaars van apps en drivers. In Windows 8 en 8.1 is dat zeker het geval, in Windows 7 niet altijd.

Wie er niet na het downloaden van ettelijke gigabytes achter wil komen dat Windows 10 niet te installeren valt, kan dat nu al controleren door de upgrade assistent voor Windows 8/8.1 te draaien. Als die de melding geeft dat Windows 8/8.1 installeren niet mogelijk is, zal Windows 10 ook niet geïnstalleerd kunnen worden.Bron: www.automatiseringgids.nl