'9 van 10 organisaties had in 2014 een cyberinbraak'

op .

BeveiligingVan de grote bedrijven kreeg 90 procent te maken met cybercriminaliteit en bij het MKB lag dat percentage op 74, volgens onderzoek van PwC.

PwC presenteerde een nieuwe versie van de Cyber Security Breaches Survey tijdens de Infosecurity Europe conferentie, die deze week in Londen plaatsvindt.

De schade voor grote bedrijven loopt op tot een gemiddeld bedrag net even boven de 2 miljoen euro. De schade bij het MKB loopt uiteen van ruim een ton tot 4 ton per geval. PwC wijst er op dat de aanvallen steeds geraffineerder worden, vaak met de inzet van medewerkers en met een langdurig effect.

Bescherm alleen de meest waardevolle zaken

Volgens Ciaran Martin, Director General of Cyber Security van de Britse inlichtingendienst GCHQ, zijn de drijfveren van de aanvallers onder te verdelen in 'Macht, Geld en Propaganda' waarbij de menselijke respons nog niet is mee veranderd met de technologische mogelijkheden. Hij doelt daarmee op het gemak waarmee werknemers vatbaar zijn voor social engineering. Martin raadde organisaties aan serieus na te denken wat hen aantrekkelijk maakt voor criminelen om zo een betere verdediging op te kunnen werpen. Alles en overal aanvallers buiten de deur houden heeft volgens Martin geen zin. De aandacht moet liggen op het beschermen van de meest waardevolle bezittingen.Bron: www.automatiseringgids.nl