Duurzaamheid

Amerion ondersteunt instanties in de publieke sector om haar ICT duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

"Het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Amerion, samen met hun uitstekende dienstverlening, heeft voor ons de knoop doorgehakt om voor Amerion te kiezen!"

Ronald de Jong, Inkoper

Publieke sector

Hervormingen hebben tot een kleinere publieke sector geleid. Dat geldt voornamelijk voor gemeenten die hun handen nog vol hebben aan de drie grote decentralisaties (jeugdzorg, werk en inkomen en ondersteuning voor langdurig zieken en ouderen). Ook zijn er veel veranderingen gaande bij onderwijsinstellingen, woningcorporaties, kinderopvang en goede doelen. Tegelijkertijd wordt er binnen de publieke sector meer daadkracht verwacht in de uitvoering van kerntaken en is er een verschuiving van de benodigde competenties van medewerkers.

Duurzaamheid
Voor instanties in de publieke sector is één van de belangrijke doelstellingen in de komende decennia om een duurzame leef- en werkomgeving te creëren. Het organiseren van een circulaire economie en het reduceren van CO2 uitstoot staan hierbij centraal. Een aantal elementen hebben hier een grote invloed in zoals het opwekken en slim gebruik maken van vernieuwde energie, het scheiden en hergebruiken van afval en het reduceren van niet recyclebare afvalmaterialen.

Om je te helpen bij het realiseren van deze doelstellingen worden alle materialen van Amerion IT 100% gescheiden. Daarnaast maken wij gebruik van groene stroom en wordt er, indien gewenst, refurbished hardware ingezet. Wij kopen producten in die verpakt zijn in karton i.p.v. in plastic om afvalmateriaal te reduceren. Dit is een greep uit de maatregelen die bijdragen aan het bereiken van uw MVO doelstellingen.

Veiligheid
Net als binnen iedere branche is binnen de publieke sector de veiligheid van de opgeslagen data van groot belang. Digitale data aanvallen komen steeds vaker voor en hackers vinden steeds slimmere manieren om door je beveiliging heen te komen. Je wilt niet dat persoonsgegevens of gegevens over je organisatie op straat komen te liggen. Daarnaast wil je 100% voldoen aan de wet- en regelgeving inclusief de AVG wetgeving. 

Amerion IT heeft bewezen effectieve veiligheid oplossingen binnen de publieke sector. Als partner van Microsoft en Google investeren wij veel in het beschermen van jouw gegevens. Binnen onze klanten portefeuille beheren wij de ICT omgeving van verschillende non-profit organisaties. Deze maatregelen hebben geleid tot 0% data verlies door cybercrime in de geschiedenis van Amerion IT.

Optimaal kostenbeheer door transparantie
Een optimaal kostenbeheer is cruciaal voor organisaties die verantwoordelijk zijn voor het aantonen van de inkoop van de beste prijs/kwaliteit verhouding. Begrotingsbeperkingen maken de zekerheid van vaste prijzen per boekjaar belangrijk. De ICT diensten moeten passen binnen je kostenmodel. Daarom heb je een transparante partner nodig die u 24/7 van de juiste inzichten voorziet. Kortom, je moet weten waar je aan toe bent. 

Samen realiseren we een efficiënte inrichting van je ICT omgeving. Amerion IT biedt gegarandeerde kostenbesparingen op basis van investeringen, innovatie en efficiëntie van je medewerkers. Wij zorgen voor een transparant kosten overzicht zonder verrassingen achteraf. Dit doen wij bij al onze klanten wat bijdraagt aan onze klantwaardering van een 9.1.

Amerion IT Logo

 

Copyright & Design
© Amerion IT B.V. - 2024

onderdeel van:

InventIT Logo

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

053 - 2100 200

Ma t/m Do 08:00 - 21:00
Vrijdag        08:00 - 18:00

Teamviewer Remote Support Logo